Annons

Annons

Annons

Glutenfria solrosrutor

Underbart luftigt och gott bröd med havregryn och solroskärnor som ger en lite nötig smak och mycket fibrer och mineraler.

IMG_2636_Fotor

Glutenfria solrosrutor (8-10 st)
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk psylliumhusk
3 dl havregryn (ren havre)
2 msk rapsolja
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
1 dl pofiber
1 dl solroskärnor
6 dl glutenfri mjölmix (jag tog hälften Semper mix med fiber, hälften Semper mix)

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner psylliumhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix, strö över lite mjölmix och platta ut degen till en rektangulär platta. Skär i rutor och lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

IMG_2604_Fotor


Annons



Annons
Senaste från Året Runt