Annons

Annons

Glutenfria tekakor med bakpulver

Tekakor med bakpulver behöver inte jäsa och är klara på 15 minuter. De smakar som scones men bakas ut som tekakor, perfekt när du vill äta nybakat bröd till frukost men inte har tid att vänta på en deg som ska jäsa!

Glutenfria tekakor med bakpulver

Glutenfria tekakor med bakpulver
3 1/2 dl glutenfritt mjöl
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 1/4 dl mjölk

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Finfördela smöret i de torra ingredienserna, med en gaffel eller med händerna.
  3. Häll i mjölken och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.
  4. Klicka ut degen i 6 högar på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten (då fastnar inte degen på händerna) och platta till tekakorna så att de blir ca 1,5 cm tjocka. Nagga med en gaffel.
  5. Grädda tekakorna i mitten av ugnen i 250 grader i 10-12 minuter.

Glutenfria tekakor med bakpulver

Annons

Tips på andra snabba glutenfria bröd med bakpulver: glutenfria sconesglutenfritt snabbt chiabrödglutenfria snabba blåbärsfrallor.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar