Annons

Glutenfria vitlöksbaguetter

Saftiga glutenfria baguetter med inbakat vitlökssmör. Vitlöksbaguetterna passar utmärkt som tillbehör till nyårsmiddagen, soppa, grillat eller på buffé och picknick.

Glutenfria vitlöksbaguetter

Glutenfria vitlöksbaguetter (2 st)
20 g jäst
3 dl vatten
1 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
5 1/2 dl glutenfri mjölmix
Olja till utbakning
Flingsalt

Vitlökssmör:
75 g rumsvarmt smör
2-3 vitlöksklyftor

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och tillsätt det tillsammans med fiberhusken till jästen.
  3. Vispa tills jästen löst upp sig. Låt svälla i 10 minuter.
  4. Blanda ner olja, salt och mjölmix och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Olja in en stor skärbräda eller ett bakbord. Stjälp upp degen och dela den i två delar. Platta ut till två längder, ca 30×8 cm långa.
  7. Pressa ner vitlöksklyftorna i smöret och blanda ordentligt. Bred vitlökssmöret över degplattorna och rulla ihop till baguetter. Vrid dem några varv och lägg på baguetteplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
  8. Låt jäsa i ca 20 minuter.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar