Annons

Annons

Glutenfria wienerstänger

Wienerstänger är en populär småkaka som även kallas syltsnittar med glasyr och det är precis vad det är. Goda mördegskakor fyllda med sylt och glasyr. Mina glutenfria wienerstänger är en favorit på kakfatet och precis lika goda som klassiska wienerstänger.

Glutenfria wienersnittar

Glutenfria wienerstänger (ca 25 st)
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 krm salt
1/2 tsk (2 g) bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk fiberhusk
2 dl (120 g) glutenfri mjölmix
2 dl (150 g) potatismjöl

Annons

Fyllning och garnering:
Ca 3/4 dl hallonsylt
1 1/2 dl florsocker
Ca 1 msk vatten

  1. Vispa ihop smör och strösocker.
  2. Rör ner ägget.
  3. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt och arbeta ihop till en deg. Låt degen stå kallt i minst 15 minuter.
  4. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
  5. Gör en fördjupning i mitten av varje längd och fyll med hallonsylt.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter.
  7. Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över sylten på längderna innan de svalnat. Låt stelna och skär sedan i sneda bitar.

Glutenfria syltsnittar med glasyr

Recept på andra goda glutenfria småkakor:
Glutenfria nutellakakor
Glutenfria hallongrottor
Glutenfria kokostoppar
Glutenfria chokladsnittar
Glutenfria drömmar


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar