Annons

Annons

Glutenfritt bröd med bovete och teff

Ett mörkt bröd med bovete- och teffmjöl som har bra bakegenskaper och ger en mustig och god smak. Bovete och teff har högt näringsvärde och det här brödet är en ny favorit till vardagsfrukosten.

Bröd

Glutenfritt bröd med bovete och teff
25 g jäst
2 dl filmjölk
2 dl vatten
2 tsk fiberhusk
1 msk rapsolja
1/2 dl mörk sirap
1/2 tsk salt
1 dl pofiber
5 dl (300 g) Semper bovete & teffmjöl

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm filmjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter.
  5. Häll degen i en smord brödform ( 1 1/2 liter).
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 40 minuter.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar