Annons

Annons

Glutenfritt bröd med jordnötssmör

Snabbt och lättbakat filmjölksbröd med jordnötssmör som ger en len, krämig och god smak.

2016-01-23 15_Fotor

Glutenfritt bröd med jordnötssmör
450 g (4 1/2 dl) filmjölk
70 g (1/2 dl) mörk sirap
60 g (ca 1/2 dl) jordnötssmör
7 g (2 tsk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
15 g (1/2 dl) fibrex
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
65 g (ca 1 dl) kikärtsmjöl (går att ersätta med mjölmix)
170 g (ca 2 3/4 dl) glutenfri grov mjölmix

  1. Rör ihop filmjölk, sirap och jordnötssmör i en bunke.
  2. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
  3. Häll den lösa degen i en smord bakform (1 1/2 liter).
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar