Annons

Glutenfritt chiabröd

Bröd med chiafrön som gör brödet saftigt och tillför bland annat omega-3, antioxidanter och mineraler. Brödet håller sig saftigt och gott i flera dagar.

2016-03-19 10_Fotor
Glutenfritt chiabröd

1/2 dl chiafrön
1+4 dl vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
500 g (1 paket) Semper mix

  1. Blanda chiafrön med 1 dl vatten och låt svälla i ca 20 minuter.
  2. Vispa ner jästen i chiablandningen.
  3. Värm 4 dl vatten till 37 grader och tillsätt det tillsammans med resterande ingredienser.
  4. Arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
  5. Lägg degen i en smord brödform (jag använde en på 1,5 liter men brödet blev stort så 2 liter passar nog bättre).
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter.

2016-03-19 08_Fotor

Annons

De praktiska och användbara bakformarna i non-stick-stål finns att köpa i Året Runts webbutik. Hela setet med 4 delar kostar 179 kr (149 kr för prenumeranter).


5 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar