Annons

Annons

Glutenfritt filmjölksbröd med teff

Ett naturligt glutenfritt filmjölksbröd som går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa. Teff är ett näringsrikt sädesslag som bland annat är rikt på zink och magnesium.

Filmjölksbröd med teff

Glutenfritt filmjölksbröd med teff
4 1/2 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1 dl (30 g) fibrex
1 dl (17 g) pofiber
2 dl (70 g) havregryn (ren havre)
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl pumpakärnor
2 msk (20 g) bovetemjöl
3 dl (180 g) teffmjöl
Pumpakärnor till garnering

  1. Rör ihop alla ingredienser till brödet i en bunke.
  2. Häll den lösa degen i en smord brödform. Strö över pumpakärnor.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40-50 minuter.

Andra recept på glutenfria filmjölksbröd: filmjölkslimpafitnesslimpagrov filmjölkslimpa.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar