Annons

Annons

Glutenfritt frukt- och nötbröd

Snabb och lättbakad filmjölkslimpa med massor av nyttiga nötter, frön, torkad frukt och bär. Ett glutenfritt filmjölksbröd som går snabbt att baka och är fullspäckat med fibrer och andra nyttigheter.

Glutenfritt nötbröd

Glutenfritt frukt- och nötbröd
4 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl (30 g) fibrex
1 dl (35 g) havregryn (ren havre)
2 dl (80 g) hasselnötsmjöl
2 dl (100 g) Sellton sallad- och müslitopping*
1/2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter
1 dl russin
3 1/2 dl (210 g) Semper bovete & teffmjöl eller annan glutenfri mjölmix

Annons

*Innehåller solroskärnor, aprikoser och tranbär. Det går bra att ersätta mixen med andra frön, torkad frukt och bär.

  1. Rör ihop filmjölk och sirap i en bunke.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en kladdig deg.
  3. Häll degen i en smord avlång bakform (1 1/2 liter).
  4. Strö över lite frön och/eller nötter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 30-40 minuter.

Glutenfritt filmöjlksbröd

Prova också mina recept på glutenfri filmjölkslimpaglutenfri fitnesslimpa och glutenfritt filmjölksbröd med teff.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar