Annons

Annons

Glutenfritt havrebröd i form

Glutenfritt bröd med havre som bara behöver jäsa en gång direkt i formen. Snabbt, smidigt, snyggt och gott!

2016-05-15 11_Fotor

Glutenfritt havrebröd i form
25 g jäst
4 dl mjölk
1 msk psylliumhusk
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl rapsolja
1 tsk salt
3 dl havregryn (ren havre)
4 dl havremjöl
4 dl glutenfri mjölmix

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Tillsätt psylliumhusk, sirap, olja, salt och havregryn och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt havremjöl och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar.
  5. Häll den lösa degen i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Strö över havregryn.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

2016-05-15 11_Fotor2

Annons

9 kommentarer

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar