Annons

Annons

Glutenfritt hirsbröd

Hirs är ett av våra äldsta sädesslag. Det är naturligt glutenfritt och rikt på många mineraler. Det här saftiga brödet är bakat på hirsflingor och näringsrikt bovete- och teffmjöl.

Bovete- och teffmjöl är en av mina favoritmixer när jag bakar matbröd. Missa inte mina glutenfria recept på snabbt bovete- och teffbrödcitronbröd med pinjenötter och bröd med bovete och teff.

IMG_4219_Fotor

Glutenfritt hirsbröd
25 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
2 msk psylliumhusk
1/2 dl fibrex
2 dl hirsflingor
2 msk rapsolja
1 msk honung
1 tsk salt
4 1/2 dl Semper bovete- och teffmjöl

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Tillsätt psylliumhusk, fibrex och hirsflingor och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt olja, honung, salt och mjöl och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till ett bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  8. Pensla brödet med vatten och strö över hirsflingor.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 30-40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

IMG_4205_Fotor

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar