Annons

Annons

Glutenfritt linfröbröd

Gott och nyttigt naturligt glutenfritt bröd med linfrön som gör brödet extra saftigt och hälsosamt.

Glutenfritt linfröbröd

Glutenfritt linfröbröd
25 g jäst
4 dl vatten
1 msk fiberhusk
2 msk krossade linfrön
2 msk hela linfrön
2 dl havregryn (ren havre)
2 msk olja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
2 dl pofiber
3 dl Semper bovete & teffmjöl

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.
  3. Vispa ner fiberhusk, krossade och hela linfrön samt havregryn och låt svälla i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och forma degen till ett bröd i önskad form.
  7. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 minuter.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar