Annons

Annons

Glutenfritt potatisbröd

Här kommer receptet på ett matigt glutenfritt bröd med potatis. Mitt potatisbröd passar utmärkt som tillbehör till soppa, till frukost eller när som helst när du vill ha ett gott matbröd. Det är rustikt och näringsrikt och har en härlig smak.

Glutenfritt potatisbröd

Glutenfritt potatisbröd
25 g jäst
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl mjölk
150 g kokt potatis
3 msk (40 g) rapsolja
2 msk (40 g) mörk sirap
1 tsk (5 g) salt
Ev. 2 tsk brödkryddor (tex fänkål/anis/kummin)
2 dl pofiber
4 dl (240 g) Semper bovete & teffmjöl eller annan glutenfri mjölmix

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vatten och mjölk till 37 grader och rör ut jästen med vattnet.
  3. Riv eller mosa potatisen med en gaffel och blanda ner i degvätskan tillsammans med resten av ingredienserna till brödet.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix och forma till ett bröd.
  6. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Glutenfritt potatisbröd på jäsning

Annons

Du kanske också gillar mina recept på glutenfri falsk potatiskakaglutenfri sirapslimpa och glutenfritt linfröbröd.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar