Annons

Annons

Glutenfritt rostbröd

Här kommer ett recept på ett glutenfritt rostbröd som är lätt att lyckas med och som blir härligt mjukt och saftigt. Skiva upp, frys in och ta fram och rosta i brödrosten. Ett enkelt sätt att få gott rostat bröd till frukost varje dag!

Obs! Tänk på att inte rosta glutenfritt bröd i samma brödrost som används till bröd med gluten. Då kan brödskivan kontamineras av brödsmulorna som finns kvar i brödrosten.

Glutenfritt formbröd att rosta

Glutenfritt rostbröd
25 g jäst
400 g (4 dl) vatten
15 g (1 1/2 msk) fiberhusk
25 g (2 msk) rapsolja
20 g (1 msk) honung/ljus sirap
5 g (1 tsk) salt
17 g (1 dl) pofiber
330 g (5 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
Uppvispat ägg och vallmofrön till garnering

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 5 minuter.
  4. Tillsätt olja, honung/sirap, salt, pofiber och glutenfri mjölmix, lite i taget.
  5. Arbeta ihop degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter.
  6. Lägg degen i en smord avlång brödform på 1,5 liter.
  7. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
  10. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i ca 30 minuter. Låt brödet svalna en stund i formen innan du stjälper upp det på ett galler och låter det svalna helt under bakduk.

Glutenfritt rostbröd till frukost

Annons

Prova också mina recept på glutenfritt potatisbrödglutenfritt snabbt äppelbröd och glutenfritt morotsbröd.

Glutenfritt rostbröd


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar