Annons

Annons

Glutenfritt snabbt äppelbröd

Underbart gott bröd som inte behöver jäsa och går snabbt att bara röra ihop och grädda. Med rivna äpplen i degen blir brödet saftigt, gott och nyttigt.

Snabbt äppelbröd

Glutenfritt snabbt äppelbröd
4 dl yoghurt eller filmjölk
3 msk mörk sirap
2 grovrivna äpplen
2 msk krossade linfrön
1 msk hela linfrön
1 dl fibrex
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl havregryn (ren havre)
1 dl durramjöl (går att byta ut mot annat mjöl)
3 1/2 dl glutenfri mjölmix (går att byta ut mot annat mjöl)

  1. Rör ihop yoghurt och sirap i en bunke.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop ordentligt.
  3. Häll den lösa degen i en smord brödform.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50-60 minuter.

Andra glutenfria recept med äpplen: äppeltoscakakaäppelsconesknäckig äppelpaj.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar