Annons

Annons

Glutenfritt stekpannebröd

Varför inte överraska familjen med nybakat bröd till frukost? Mina stekpannebröd behöver inte jäsa och går supersnabbt att baka. Degen kavlas ut direkt och gräddas i stekpanna. Perfekt när du vill ha nybakat och gott bröd snabbt!

2015-08-29 11_Fotor_Fotor

Glutenfritt stekpannebröd (6 st)
2 dl filmjölk
2 msk ljus sirap
1 msk rapsolja
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

1. Rör ihop filmjölk, sirap, olja och fiberhusk.

Annons

Låt svälla i 10 minuter.
2. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten.
3. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig.
4. Rulla ut degen till en rulle och dela den i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut till tunna kakor, gärna med kruskavel.
5. Grädda bröden i torr stekpanna på medelhög värme i någon minut per sida. Vänd bröden när de börjar få färg.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar