Annons

Annons

Glutenfritt vörtbröd

Mjukt bröd som får vörtkaraktär av julmust och kryddor. Brödet smakar underbart som det är eller med en skiva julskinka som pålägg.

Glutenfritt vörtbröd

Glutenfritt vörtbröd
25 g jäst
2 dl julmust*
2 dl vatten
1 1/2 msk fiberhusk
1/4 dl rapsolja
1/4 dl mörk sirap
1 dl pofiber
1/2 tsk salt
1 tsk malen pomerans
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 uppvispat ägg
1/2 dl russin
5 1/2 dl glutenfri grov mix
Hett vatten och mörk sirap till pensling

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm julmust och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i några minuter.
  5. Klicka ner degen i en smord brödform (1 1/2 liter) och jämna till ytan.
  6. Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40-50 minuter.
  8. Blanda lika delar hett vatten och sirap och pensla brödet med sirapsvattnet direkt när det kommit ut ur ugnen.

*Julmust innehåller inte gluten enligt Livsmedelsverket. Maltextrakt som framställs från korn ingår i julmust men Livsmedelsverket har vid flera tillfällen undersökt glutenhalten i olika sorters julmust och inga analyser har visat glutenhalter över gränsvärdet för att få märkas ”glutenfri”, dvs 20 mg gluten/liter. Källa: www.livsmedelsverket.se

Gott & Glutenfritt – baka gott med ”vi älskar glutenfritts” webbguide!

Glutenfri bakkurs gott och glutenfritt

Annons

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval! Jag tillsammans med ”vi älskar glutenfritt” har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…

● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Jag visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar mina saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr
Med rabattkoden ”ANNELI” får du ytterligare 20% rabatt på 199 kr!

Glutenfri bakkurs gott och glutenfritt


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar