Annons

Annons

Enkla glutenfria tekakor

Det här är ett recept på glutenfritt bröd som är lätt att lyckas med. Degen är lätt att hantera och forma till tekakor. Tekakorna är godast nybakta, frys in de som blir över direkt och ta fram och tina efter behov. Värm dem gärna i ugn, mikro eller brödrost efter upptining så smakar de som nybakta!

Enkla glutenfria tekakor

Enkla glutenfria tekakor (14 st)
50 g jäst
50 g smör
500 g (5 dl) mjölk
2 msk strösocker eller ljus sirap
1 1/2 tsk salt
70 g (2 dl) glutenfria havregryn (ren havre)
580 g glutenfri mjölmix, tex Leilas blå
Rapsolja eller smält smör till pensling

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  4. Häll vätskan över jästen och vispa tills den löst upp sig.
  5. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i assistent eller med elvisp i några minuter, tills den gått ihop ordentligt.
  6. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  7. Stjälp upp degen på ett bakbord, eventuellt lätt mjölat (jag använder en silikonmatta och behöver då inget extra mjöl). Knåda ihop degen och dela den i 14 bitar. Forma bitarna till bollar och platta ut dem till tekakor, ca 1 cm tjocka. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Låt tekakorna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Nagga och pensla tekakorna med olja eller smält smör.
  10. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
Enkla glutenfria frallor

Degen går också utmärkt att baka ut till glutenfria frallor.

Annons

Tips på andra glutenfria brödrecept:
Glutenfritt långpannebröd
Glutenfria fröfrallor
Glutenfria hönökakor
Glutenfritt rostbröd


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar