Annons

Annons

Glad glutenfri midsommar!

Midsommar närmar sig och för mig är midsommar lika med god mat, jordgubbar, jordgubbstårta och förhoppningsvis en gnutta sol! Här kommer några tips på glutenfria godsaker som jag tycker passar bra till midsommar.

Glutenfri klassisk jordgubbstårta

Varför inte starta dagen med en lyxfrukost eller brunch med glutenfria jordgubbssconesglutenfria pannkaksmuffins (bilden nedan) och glutenfria våfflor med jordgubbar och vispgrädde.

Glutenfria pannkaksmuffins brunch

På midsommarbuffén passar en god glutenfri matpaj utmärkt. Fyll den med dina egna favoriter eller använd mitt recept på fyllning.

Annons

Glutenfri matpaj

Gör buffén lite extra festlig med en glutenfri smörgåstårta. Även här kan du självklart göra egna favoritfyllningar. I receptet har jag gjort en smörgåstårta med räkor.

Glutenfri smörgåstårta

Till efterrätt passar en glutenfri jordgubbscheesecake eller en glutenfri strawboffeepaj utmärkt.

Glutenfri jordgubbscheesecake

Till fikat är det alltid uppskattat med en glutenfri jordgubbskladdkaka och en glutenfri nutellarulltårta med jordgubbar eller glutenfri jordgubbsrulltårta.

Glutenfri jordgubbskladdkaka

Sist men definitivt inte minst vill jag tipsa om det allra viktigaste på midsommar – jordgubbstårtan! Baka en klassisk glutenfri jordgubbstårta, eller en himmelskt god glutenfri jordgubbstårta.

Glutenfri klassisk jordgubbstårta

Eller baka en glutenfri tårtbotten och gör din egen tårta. Är ni många som firar tillsammans kan du  baka en stor glutenfri tårtbotten som är för en tårta på 28 cm i diameter.

Glutenfri tårtbotten 28 cm

Om du har ont om tid kan jag tipsa om glutenfri sommartårta som görs på endast fyra ingredienser och går snabbt och lätt att svänga ihop. Oavsett hur du firar midsommar och vilka godsaker du väljer att baka så önskar jag dig en riktigt härlig midsommar!


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar