Annons

Annons

Glutenfri äppelpaj med lönnsirap

Här kommer receptet på en knäckig äppelpaj med lönnsirap som ger pajen en supergod smak och även lite högre näringsvärde eftersom lönnsirap är ett naturligt sötningsmedel som innehåller massor av mineraler och antioxidanter. Jag kan inte säga att pajen är nyttig men den är ett bra alternativ till äppelpajer med enbart vitt socker.

2016-04-26 21_Fotor

Glutenfri äppelpaj med lönnsirap
4 äpplen
1 msk lönnsirap
1 tsk kanel

Pajsmet:
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 msk lönnsirap
1 msk vispgrädde
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn (ren havre)
1 dl mandelmjöl
1/2 tsk flingsalt

  1. Skär äpplena i klyftor och lägg dem i en smord pajform, ca 28 cm i diameter. Ringla över lönnsirap och pudra över kanel.
  2. Smält smöret till pajsmeten och rör ner resterande ingredienser.
  3. Klicka ut smeten över äppelklyftorna.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.

Servera äppelpajen med vaniljglass eller vaniljsås och ringla gärna lite extra lönnsirap över pajen vid servering!

Annons

2016-04-26 21_Fotor2

Andra glutenfria recept med äpplen:
Glutenfri knäckig äppelpaj
Glutenfri äppeltoscakaka
Glutenfri äppelpaj med havregryn
Glutenfri äppelkladdkaka


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar