Annons

Annons

Glutenfri banankaka med choklad

Saftig och jättegod mjuk kaka med smak av banan och choklad. Banankaka är perfekt att baka när du har övermogna bananer hemma. Den här banankakan håller sig saftig och god i flera dagar och är en favorit både till fika och efterrätt.

Glutenfri banankaka med choklad

Glutenfri banankaka med choklad
75 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2-3 mogna bananer (2 stora eller 3 små)
1/4 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix
100 g mörk choklad
Smör och riven kokos till formen

  1. Smält smöret och låt svalna lite.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Mosa bananerna och rör ner i smeten.
  4. Blanda vaniljpulver, salt, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.
  5. Hacka chokladen grovt och rör ner även den.
  6. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Servera kakan kall, gärna med vispad grädde.

Annons

Glutenfri banankaka

Recept på andra goda mjuka kakor:
Glutenfri toscakaka
Glutenfri mjuk snickerskaka
Glutenfri kanelbullekaka
Glutenfri sockerkaka


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar