Annons

Annons

Glutenfri blåbärskladdkaka

Enkel, somrig och alldeles underbar kladdkaka med blåbär. Det kryllar av blåbär i skogarna nu så ut och plocka och baka den här gudomligt goda blåbärskladdkakan redan idag!

IMG_4391_Fotor

Glutenfri blåbärskladdkaka
150 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 dl (55 g) rismjöl
2 dl (80 g) mandelmjöl
2 dl blåbär
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, salt, rismjöl och mandelmjöl i en bunke.
  3. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form, 22-24 cm i diameter, strödd med kokos.
  5. Strö blåbären över smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna och ställ kallt i några timmar eller över natten innan servering.

Toppa med färska blåbär och pudra över lite florsocker innan servering. Servera gärna med vispad grädde.

Annons

IMG_4384_Fotor

Tips på andra glutenfria kladdkakor:
Glutenfri mazarinkladdkaka,
Glutenfri kladdkaka,
Glutenfri kladdkaka med kolatäcke,
Glutenfri äppelkladdkaka,
Glutenfri kladdkaka med daimgrädde


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar