Glutenfri chokladbollskladdkaka
150 g smör
250 g (2 3/4 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
20 g (1/2 dl) kakao
1 msk kallt kaffe
2 ägg
70 g (2 dl) glutenfria havregryn
40 g (1 dl) kokos
40 g (1 dl) mandelmjöl
Smör och kokos till formen
Kokos och glutenfria chokladbollar till garnering
- Smält smöret och låt svalna.
- Rör ihop alla ingredienser till smeten, häll i det smälta smöret sist.
- Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Strö lite kokos över smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt kakan svalna.
- Garnera kladdkakan med kokos och chokladbollar.
Tips på liknande glutenfria recept:
Glutenfri kladdkaka
Glutenfri chokladbollstårta
Glutenfri kladdkaka med kokosbotten
Glutenfria chokladbollar med nutellagömma