Annons

Annons

Glutenfri chokladsockerkaka

Idag bjuder jag på receptet på en mjuk och saftig glutenfri sockerkaka med chokladsmak. Jag har toppat sockerkakan med en len chokladglasyr och bitar av choklad och frystorkade hallon för att den ska bli extra oemotståndlig men den är god även precis som den är.

Glutenfri chokladsockerkaka

Glutenfri chokladsockerkaka
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl (60 g) kakao
1 dl (75 g) potatismjöl
2 dl (120 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
100 g smör
1 dl mjölk
Smör och kakao till formen

Annons

Glasyr:
3 dl florsocker
4 msk kakao
Ca 3 msk vatten

Garnering:
25 g grovhackad mörk choklad
Ev. frystorkade hallon

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Smält smöret och blanda det med mjölken.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten växelvis med vätskan. Rör försiktigt till en klumpfri smet.
  5. Smöra en sockerkaksform på ca 2 liter och pudra med kakao. (Jag använde formen Brilliance från Nordic Ware Scandinavia som rymmer 2,4 liter men det passar också med en lite mindre form).
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar, stickan ska vara torr. Ta ut kakan och låt den stå kvar en stund i formen innan du stjälper upp den. Låt svalna under formen.
  7. Blanda florsocker och kakao till glasyren. Tillsätt vatten tills du får önskad konsistens på glasyren. Fördela glasyren över sockerkakan och strö över hackad choklad och eventuellt frystorkade hallon.

Glutenfri chokladsockerkaka

Tips på andra glutenfria mjuka kakor:
Glutenfri sockerkaka
Glutenfri banankaka med choklad
Glutenfri morotskaka
Glutenfri mjuk snickerskaka
Glutenfri kanelbullekaka

Glutenfri sockerkaka med choklad


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar