Annons

Annons

Glutenfri fruktoffeepaj

Fruktoffeepaj är en vidareutveckling av min populära banoffeepaj, där jag i stället för att garnera med enbart banan även använder andra frukter och bär. Som jag misstänkte så blev det om möjligt ännu godare! Använd frukt och bär efter säsong eller använd dina egna favoriter. Det bästa med den här pajen förutom den gudomligt goda smaken är förstås att den går supersnabbt att baka och inte kräver någon ugn.

Glutenfri fruktoffeepaj

Glutenfri fruktoffeepaj
100 g smör
200 g glutenfria digestivekex
1 burk (ca 400 g) karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde
Frukter och/eller bär, tex banan, kiwi, hallon, blåbär
1 dubbeldaim, grovhackad

  1. Smält smöret.
  2. Krossa eller mixa digestivekexen och blanda med smöret.
  3. Tryck ut smeten i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 10 minuter.
  4. Bred ut den karamelliserade mjölken ovanpå kexbottnen.
  5. Vispa grädden och bred ut den över kolan.
  6. Garnera med frukt/bär och daim.

Glutenfri fruktoffee paj

Annons

Här hittar du receptet på glutenfri banoffeepaj.

Tips på andra goda glutenfria tårtor:
Glutenfri prinsesstårta
Glutenfri chokladbollstårta
Glutenfri jordgubbstårta
Glutenfri morotstårta


Kommentera

 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar