Annons

Annons

Glutenfri granola

Granola är müsli som man blandar med olja och honung och rostar i ugnen. Det är min absoluta favorit till frukostfilen och det bästa med att göra egen granola är att den inte innehåller några konstiga tillsatser och att man kan blanda i vad som helst som man tycker är gott i form av nötter, frön och torkade bär. Här kommer mitt recept på en god och nyttig glutenfri granola!

Glutenfri granola

Glutenfri granola
175 g (5 dl) glutenfria havregryn
30 g (3 dl) rispuffar
140 g (2 dl) solroskärnor
105 g (1 1/2 dl) pumpakärnor
70 g (1 dl) linfrön
30 g (1/2 dl) sesamfrön
25 g (2 msk) chiafrön
40 g (1 dl) riven kokos
1 dl grovhackade mandlar/nötter, tex valnötter, hasselnötter
1 msk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver
100 g (1 dl) vatten
45 g (1/2 dl) rapsolja
60 g (3 msk) flytande honung
3 dl torkad frukt/bär (jag använde russin och torkad ananas, mango och aprikoser från Sellton)

  1. Blanda alla torra ingredienser utom torkad frukt/bär i en stor skål.
  2. Rör ihop vatten, olja och honung. Häll ner vätskan i omgångar i grynblandningen och rör om mellan varven. Krama sedan in vätskan ordentligt med händerna så att det bildas små klumpar.
  3. Fördela den orostade granolan på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta i mitten av ugnen i 200 grader tills granolan fått fin färg, ca 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden och passa noga så att den inte blir bränd. Ta ut granolan och låt den svalna på plåten.
  5. Blanda i den torkade frukten och bären.

Hemmagjord glutenfri granola

Annons

Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar