Annons

Annons

Glutenfri halloweentårta

Baka en otäckt smarrig tårta till halloween. Här kommer recept på en oemotståndlig kladdkaka med krämig fudgetopping och mönster av spindelnät.

Glutenfri halloweentårta

Glutenfri halloweentårta
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2 dl glutenfritt mjöl (rismjöl/mandelmjöl/mjölmix)
Smör och glutenfritt ströbröd eller pofiber till formen

Annons

Fudgeglasyr:
1 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 msk ljus sirap
150 g mörk choklad
Ev. svart hushållsfärg

Ca 50 g vit choklad till garnering

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
  3. Blanda ner kakao, vaniljsocker, salt och mjöl.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Känn med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
  7. Koka upp vispgrädde och sirap till glasyren i en kastrull. Låt svalna lite.
  8. Hacka den mörka chokladen grovt och tillsätt den till gräddblandningen. Rör tills chokladen smält. Droppa eventuellt i några droppar svart hushållsfärg för att få en mörkare färg. Låt svalna en stund tills fudgen tjocknar lite.
  9. Bred ut fudgeglasyren över kakan. Ställ kallt i ca 15 minuter.
  10. Smält den vita chokladen och spritsa den i cirklar över fudgeglasyren på kakan. Dra streck med en provsticka eller tandpetare från mitten och utåt för att få till spindelnätmönstret.

Glutenfri spindeltårta


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar