Annons

Annons

Glutenfri kanelbullekaka

Snart är det Kanelbullens dag och för dig som inte har tid eller lust att baka klassiska kanelbullar med jäst kommer här ett recept på en mjuk och god sockerkaka med smak av kanelbulle. Kakan är klar på mindre än en timme, perfekt när du är sugen på kanelbullar men inte hinner baka "riktiga". Servera gärna med vispad grädde så blir den extra festlig.

Kanelbullekaka

Glutenfri kanelbullekaka
100 g smör
1 tsk stött kardemumma
1+2 tsk malen kanel
2 ägg
2 dl+1 tsk strösocker
1 msk fiberhusk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl (80 g) potatismjöl
1 1/2 dl (90 g) glutenfri mjölmix
1 1/2 dl filmjölk
2 msk pärlsocker
Strösocker och kanel att pudra över kakan
Smör och pofiber till formen

  1. Smält smöret och blanda ner kardemumman och 1 tsk kanel.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda ihop fiberhusk, vaniljsocker, bakpulver, salt, potatismjöl och mjölmix och vänd ner i äggsmeten.
  4. Rör försiktigt ner filmjölk och det smälta smöret.
  5. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med pofiber.
  6. Häll hälften av smeten i formen. Strö över 2 tsk kanel och 1 tsk strösocker. Täck med resten av smeten.
  7. Pudra över lite mer strösocker och kanel och strö över pärlsockret.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Prova också mina recept på snabba glutenfria hastbullarglutenfri kanelbullekladdkaka och saftiga glutenfria kanelbullar.

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar