Annons

Annons

Glutenfri kanelbullerulltårta

Kanelbullens dag närmar sig och för alla som inte riktigt har tid att baka kanelbullar så kommer här ett finfint alternativ, kanelbullerulltårta! Kanelbullerulltårta är som kanelbullar och rulltårta i ett, snabbt och enkelt att baka som en rulltårta men så smakar det precis som kanelbullar med smak av kardemumma och fyllning av härlig smörkräm med kanel. Ett extra plus med min kanelbullerulltårta är dessutom att den är lite krämigare och saftigare än vanliga kanelbullar. Testa själv så får du se!

Glutenfri kanelbullerulltårta

Glutenfri kanelbullerulltårta
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl potatismjöl eller glutenfri mjölmix (jag tog 1 dl av varje)
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1/2 dl mjölk

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk kanel

Annons

Pärlsocker till garnering

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna till rulltårta i en bunke och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken.
  3. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper sockrat med pärlsocker. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
  6. Rör ihop fyllningen till kanelbullerulltårtan och bred ut den över kakan.
  7. Rulla ihop från långsidan till en rulltårta. Skär i bitar.

Glutenfri kanelbullerulltårta

Prova också mina recept på glutenfria kanelbullarglutenfri kanelbullekladdkaka och glutenfri kanelbullekaka.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar