Annons

Annons

Glutenfri key lime pie

Key lime pie är en traditionell amerikansk dessertpaj. Den är makalöst god med en krämig, len och sötsyrlig fyllning med smak av lime. Varför inte bjuda på den nu till påsk?

Glutenfri key lime pie

Glutenfri key lime pie
125 g smör
200 g (22 st) glutenfria digestivekex
4 äggulor
1 burk (400 g) sötad kondenserad mjölk
1 msk vaniljsocker
Saften från 4 pressade limefrukter (ca 1 dl)

  1. Smält smöret och mixa eller krossa digestivekexen till smulor.
  2. Blanda ihop smulorna med det smälta smöret och tryck ut smeten i en pajform, gärna med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  3. Grädda pajskalet i 175 grader i 10 minuter. Låt kallna.
  4. Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner kondenserad mjölk, vaniljsocker och limesaft.
  5. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt pajen stå kallt i minst 2 timmar.
  6. Garnera gärna med limeskivor och vispgrädde innan servering.

Glutenfri key lime paj

Annons

Prova också mina recept på andra glutenfria pajer:
Glutenfri banoffeepaj
Glutenfri knäckig paj
Glutenfri fruktoffeepaj
Glutenfri smulpaj
Glutenfri äppelpaj


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar