Annons

Annons

Glutenfri mjölmix

Att blanda egen mjölmix är ett bra sätt att ha kontroll på vilka ingredienser man får i sig och dessutom blir det både billigare och godare. Min favoritmix är naturligt glutenfri och kan användas till allt ifrån våfflor, pannkakor och muffins till sockerkaka och andra söta bakverk. Jag har alltid en burk egenblandad mjölmix i skafferiet.

Min mjölmix innehåller xantangummi som är en glutenersättning som fungerar som ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel. Xantangummi blir allt mer populärt inom glutenfri bakning och finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Här kan du läsa mer om xantangummi.

Annons

Glutenfri mjölmix

Glutenfri mjölmix (1,2 liter)
300 g rismjöl
220 g Maizena majsstärkelse
140 g mandelmjöl
2 tsk xantangummi

Blanda ihop alla ingredienser till mjölmixen i en bunke.
Förvara mjölmixen i en burk med lufttätt lock.

1 dl mjölmix väger 55 g.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar