Annons

Annons

Glutenfri saffranskaka

Underbart god och saftig saffranskaka som är en riktig favorit till jul, lucia och advent. Med den syrliga lingongrädden till blir det en extra god smakupplevelse.

Glutenfri saffranskaka

Foto: Thomas Hjertén (Baka Glutenfritt)

Glutenfri saffranskaka
175 g smör
1 kuvert (1/2 g) saffran
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl (70 g) mandelmjöl
1 dl (80 g) potatismjöl
2 1/2 dl (150 g) glutenfri mjölmix
Smör och mandelmjöl till formen

Annons

Lingongrädde:
1 1/2 dl lingon
3/4 dl strösocker
2 dl vispgrädde

  1. Smält smöret och låt svalna något.
  2. Blanda ner saffranet i smöret och låt stå och dra i några minuter.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
  4. Tillsätt saffranssmöret till äggsmeten tillsammans med mjölken.
  5. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten.
  6. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie när den börjar få färg. Låt svalna.
  8. Rör ihop lingon och strösocker till lingongrädden i en skål. Låt stå tills lingonen tinat om du använder frysta lingon.
  9. Vispa grädden och blanda ner de rårörda lingonen.

Pudra florsocker över kakan innan servering. Servera med lingongrädden.

Få 15 % rabatt på onlinekursen ”Gott och Glutenfritt”

Använd rabattkod ”Glutenfritt2018” och få 15 % rabatt när du registrerar dig!

Du får 72 spännande recept, steg-för-stegfilmer med instruktioner, experttips från dietisten Sofia Antonsson, en stor mjölguide och mycket mer!

Rabatten gäller till och med den 28 februari 2018!


1 kommentar

 


Annons


Annons

Laddar