Annons

Glutenfri saffranskladdkaka

Jag älskar kladdkaka och jag älskar saffran, vilket gör den här kakan oslagbar. Den vita chokladen ger en underbar krämighet och god smak i kombination med saffranet. Saffranskladdkaka är lätt att lyckas med, den är naturligt glutenfri och en perfekt dessert efter julbordet eller till adventsfikat.

Glutenfri saffranskladdkaka

Glutenfri saffranskladdkaka
100 g smör
1 kuvert (1/2 g) saffran
100 g vit choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl (50 g) mandelmjöl
1/2 dl (30 g) rismjöl
Smör och kokos till formen

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
  2. Blanda ner saffran och den vita chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält.
  3. Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter), strödd med kokos.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt svalna.

Pudra över florsocker innan servering, garnera gärna med pepparkakor och servera med vispad grädde.

Annons

Prova även mina glutenfria recept på saffranscookiessaffransrutor med lingonfrosting och kladdkaka med kola och flingsalt.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar