Annons

Annons

Glutenfri semmelkaka

Den här semmelkakan är oslagbar om du vill baka något som smakar semla men inte har tid eller ork att baka klassiska semlor. Min semmelkaka består av en saftig botten med smak av mandel och kardemumma toppad med mandelmassa, vispgrädde och rostade mandelspån. Himmelskt gott!

Glutenfri semmelkaka

Självklart har jag också recept på klassiska glutenfria semlor om du föredrar det.

Glutenfri semmelkaka
125 g smör
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk stött kardemumma
1/2 tsk salt
75 g grovriven mandelmassa
60 g (1 1/2 dl) mandelmjöl
75 g (1 1/2 dl) rismjöl
Smör och mandelmjöl till formen

Annons

Garnering:
100 g mandelmassa
2 1/2 dl vispgrädde
40 g mandelspån
Florsocker

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, kardemumma och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mandelmassa, mandelmjöl, rismjöl och det smälta smöret och rör ihop till en smet.
  4. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, smord och mjölad med mandelmjöl.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
  6. Rosta mandelspånen i torr stekpanna tills de får färg. Låt svalna.
  7. Riv mandelmassan grovt till garneringen och strö den över kakan.
  8. Vispa grädden och spritsa eller bred ut den ovanpå mandelmassan.
  9. Toppa semmelkakan med rostade mandelspån. Pudra över florsocker.

Glutenfri semmelkaka tårtbit

Prova också mina recept på:
Glutenfri semmelrulltårta
Glutenfri semmelkladdkaka
Glutenfri semmelpannkaka
Glutenfria semmelcookies

Glutenfri semmeltårta


Kommentera

 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar