Glutenfri semmelrulltårta
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk stötta kardemummakärnor
1 dl (75 g) potatismjöl
Fyllning:
200 g mandelmassa
4 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Florsocker
- Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
Vispa länge för att få en luftig kaka.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
- Bred ut smeten jämnt i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan bakats på. Låt kallna.
- Riv mandelmassan till fyllningen grovt och blanda den med mjölk och vaniljsocker.
- Bred ut fyllningen på kakan.
- Vispa grädden och bred ut lite mer än hälften ovanpå fyllningen.
- Rulla ihop kakan från långsidan till en rulltårta. Spritsa den sparade grädden ovanpå tårtan och pudra över florsocker innan servering.
Andra glutenfria semmelrecept: glutenfria semlor, nutellasemlor, semmeltårta, semmelkladdkaka.