Annons

Annons

Glutenfri smörgåstårta

Smörgåstårta är den perfekta bjudmaten på kalas tycker jag. Festligt och uppskattat av alla och framför allt går smörgåstårta bra att förbereda i förväg. Jag bakar ofta tårtbottnen två dagar innan tårtan ska serveras och så gör jag fyllningen och lägger ihop smörgåstårtan dagen innan och garnerar samma dag. Då blir smörgåstårtan också extra saftig och god!

Glutenfri smörgåstårta

Glutenfri smörgåstårta
Glutenfri smörgåstårtbotten

Fyllning:
500 g räkor med skal (ca 250 g skalade räkor)
300 g (ca 3 dl) creme fraiche
150 g (ca 1 1/2 dl) majonnäs
2 hårdkokta ägg
Ca 1/2 dl finhackad dill

Annons

Garnering:
200 g cream cheese
200 g (ca 2 dl) creme fraiche
100 g (ca 1 dl) majonnäs
Tex. ärtskott, ostrullar, gurka, tomat, räkor, rädisor, syltlök

  1. Baka smörgåstårtbottnen och skär den i tre bottnar.
  2. Skala och hacka räkorna till fyllningen grovt. Finhacka de kokta äggen.  Rör ihop creme fraiche och majonnäs och blanda ner räkor, ägg och dill i röran.
  3. Fyll smörgåstårtan med räkröran i två lager. Lägg på den översta bottnen.
  4. Blanda ihop cream cheese, creme fraîche och majonnäs. Täck tårtan med krämen ovanpå och runt kanterna. Hit kan med fördel förberedas dagen innan servering. Täck med plastfolie och ställ kallt.
  5. Garnera smörgåstårtan med valfri topping.

Glutenfri smörgåstårta med räkor

Prova också mina glutenfria räkbakelser eller varför inte baka en glutenfri matpaj till festbuffén?


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar