Annons

Annons

Glutenfri sportlimpa

Sportlimpa är en grov limpa med lingon och frön. Jag har använt chiamjöl och teffmjöl som är rika på mineraler som zink, järn och kalcium. Chiafrön i brödet ger också ett extra tillskott av omega-3. En skiva sportlimpa är perfekt som mellanmål före eller efter träningen.

Glutenfri sportlimpa

Glutenfri sportlimpa
25 g jäst
400 g (4 dl) vatten
20 g (2 msk) chiafrön, krossade eller hela
10 g (1 msk) fiberhusk
30 g (1 dl) fibrex
70 g (2 dl) glutenfria havregryn
20 g (1 msk) mörk sirap
13 g (1 msk) olivolja
1 tsk salt
20 g (2 msk) solroskärnor
20 g (2 msk) pumpakärnor
10 g (1 msk) linfrön
10 g (1/4 dl) chiamjöl, kan ersättas med teffmjöl
150 g (2 1/2 dl) teffmjöl
45 g (3 msk) lingonsylt
Uppvispat ägg och blandade frön till garnering

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med det.
  3. Vispa ner chiafrön, fiberhusk, fibrex och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser utom lingonsylten och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter. Tillsätt lingonsylten och arbeta degen lite till.
  5. Låt den kladdiga degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  6. Forma degen till ett bröd och lägg det på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.
  8. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över frön.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Glutenfritt sportbröd

Annons

Fler recept på glutenfritt bröd:
Glutenfri fitnesslimpa
Naturligt glutenfritt rostbröd
Glutenfri filmjölkslimpa
Glutenfri sirapslimpa
Glutenfritt potatisbröd


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar