Annons

Annons

Glutenfria amerikanska blåbärspannkakor

Otroligt goda glutenfria amerikanska pannkakor med blåbär i smeten. Tjocka och fluffiga amerikanska pannkakor är så gott och med blåbär i blir de om möjligt ännu godare. Servera dem som en lyxig brunch med lönnsirap och extra blåbär eller andra bär.

Glutenfria amerikanska blåbärspannkakor

Glutenfria amerikanska blåbärspannkakor (ca 12 st)
125 g (ca 2 1/4 dl) rismjöl eller glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
200 g (2 dl) filmjölk
30 g (2 msk) smält smör eller olja
1 ägg
Ca 2 dl blåbär (frysta går bra)

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt filmjölk och smält smör eller olja och vispa ihop till en smet.
  3. Knäck i ägget och vispa lite till.
  4. Vänd ner blåbären.
  5. Grädda små pannkakor i smör i en stekpanna, några minuter på varje sida, tills de fått fin färg.

Glutenfria blåbärspannkakor

Annons

Prova också mina recept på klassiska glutenfria amerikanska pannkakorglutenfria chocolate chip pancakesglutenfria krabbelurer och glutenfria pannkaksmuffins.


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar