Annons

Annons

Glutenfria brownies

Mina glutenfria brownies består av en god chokladbotten med en härlig chokladtopping som nästan smälter i munnen. Det här är en mycket uppskattad kaka som är enkel att baka i långpanna.

Glutenfria brownies

Glutenfria brownies
150 g smör
150 g mörk choklad
3 dl strösocker
3 ägg
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 1/4 dl (124 g) rismjöl

Topping:
150 g ljus choklad
100 g smör
3 msk kakao
1 1/4 dl florsocker

  1. Smält smöret till brownien i en stor kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan direkt i kastrullen. Rör lite mellan varje ingrediens och blanda ihop till en jämn smet.
  3. Häll smeten i liten långpanna, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.
  5. Smält chokladen till toppingen i mikro eller över ett vattenbad. Klicka ner smöret i bitar och rör tills smöret smält. Rör ner kakao och florsocker.
  6. Bred ut toppingen på kakan. Värm den lite om den är svår att breda ut.
  7. Ställ kakan kallt tills toppingen stelnat. Skär i bitar.

Glutenfri brownie

Annons

Tips på andra glutenfria recept i långpanna:
Glutenfri fudgekaka
Glutenfria kärleksmums
Glutenfria limerutor
Glutenfria nutellarutor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar