Annons

Annons

Glutenfria chokladbiskvier

Chokladbiskvier är något som jag kan äta hur mycket som helst av utan att tröttna. En chokladbiskvi med en mjukseg mandelbotten under en kupol av len smörkräm med chokladsmak och med ett täcke av choklad, det är så oemotståndligt!

Glutenfria chokladbiskvier

Glutenfria chokladbiskvier (16 st)
200 g mandelmassa
1-2 äggvitor

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
90 g (1 1/2 dl) florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1 äggula

Glasyr:
150 g mörk choklad
1 msk rapsolja

  1. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn och rör ihop den med äggvita till en krämig konsistens.
  2. Spritsa eller klicka ut mandelmassan till platta rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt svalna lite innan du lossar dem från plåten. Låt kallna på galler med den släta sidan uppåt.
  4. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en fluffig kräm.
  5. Bred på smörkrämen toppigt på mandelbottnarna. Ställ kallt i minst 30 minuter.
  6. Smält chokladen till glasyren och rör i oljan. Oljan gör att chokladen blir blank och fin.
  7. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskåp.

Prova också mina recept på andra glutenfria kakor:
Glutenfria nutellakakor
Glutenfria jordnötskakor
Glutenfria drömmar
Glutenfria hasselnötscookies

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar