Annons

Annons

Glutenfria chokladsnittar med apelsin

Glutenfria chokladsnittar är en mycket omtyckt småkaka, inte minst hos mig. Här har jag twistat till kakorna med en härligt syrlig smak av apelsin och det blev nästan godare än originalet!

Här hittar du receptet på mina glutenfria chokladsnittar.
Glutenfria chokladsnittar med apelsinGlutenfria chokladsnittar med apelsin (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
2 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1/2 apelsin, skal och ca 1 tsk saft
1/2 uppvispat ägg
Pärlsocker och 1/2 uppvispat ägg till pensling

  1. Rör eller vispa smör och strösocker vitt och luftigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med apelsin och ägg.
  3. Arbeta ihop till en deg.
  4. Dela degen i två bitar och rulla ut till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Platta till dem något. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar innan de svalnat helt.

Glutenfria chokladsnittar med apelsin

Annons

Tips på andra glutenfria småkakor:
Naturligt glutenfria kolakakor
Glutenfria drömmar
Glutenfria nutellasnittar
Glutenfria wienerstänger
Glutenfria jordnötscookies


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar