Annons

Annons

Glutenfria daimchokladsnittar

Glutenfria daimchokladsnittar är precis som det låter glutenfria chokladsnittar med daim. Chokladsnittar är en favorit bland småkakor och att lyxa till dem med daim ovanpå gör dem om möjligt ännu godare!

Glutenfria chokladsnittar med daim

Glutenfria daimchokladsnittar
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 1/2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 uppvispat ägg till pensling
1 dubbeldaim till garnering

  1. Rör ihop smör och strösocker tills det blir mjukt och smidigt.
  2. Blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver och glutenfri mjölmix i en bunke och rör ner i smörblandningen. Ställ degen kallt i minst 10 minuter.
  3. Rulla ut degen till två längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lätt.
  4. Pensla längderna med uppvisat ägg.
  5. Hacka daimen och strö den över längderna.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.
  7. Skär i sneda bitar medan de fortfarande är lite varma.

Här hittar du mitt recept på klassiska glutenfria chokladsnittar. Prova också mina recept på glutenfria nutellasnittarglutenfria jordnötssnittar och naturligt glutenfria kolasnittar.

Annons

Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar