Annons

Annons

Glutenfria frallor med xantangummi

Naturligt glutenfria frallor där jag använt xantangummi som ersättning för gluten. Xantangummi fungerar som ett stabiliserings- och förtjockningsmedel som gör degen mer lätthanterlig och brödet mindre smuligt. De här glutenfria frallorna får en god, lite rustik smak av de naturligt glutenfria mjölerna. En favorit till frukost!

Glutenfria frallor med xantangummi

Glutenfria frallor med xantangummi (10-12 st)
25 g jäst
200 g (2 dl) vatten
200 g (2 dl) mjölk
40 g (2 msk) ljus sirap
45 g (1/2 dl) rapsolja
1 tsk xantangummi
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
70 g (2 dl) havregryn (ren havre)
75 g (1 1/2 dl) majsmjöl
100 g (2 dl) durramjöl
90 g (2 dl) havremjöl (ren havre)

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vatten och mjölk till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner sirap och olja.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten. Blanda ihop till en lös deg.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
  6. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper. Forma till frallor. Lättast går det om du oljar in händerna, då fastnar inte degen på händerna.
  7. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Glutenfria frallor med xantangummi

Annons

Tips på andra recept på glutenfria frallor:
Glutenfria favoritfrallor
Glutenfria flätade frallor
Glutenfria chiafrallor
Glutenfria ostfrallor
Glutenfria grova fröfrallor


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar