Annons

Annons

Glutenfria frallor

Finns det något godare än nybakade glutenfria frallor till frukost? Nej inte om du provar det här receptet i alla fall! Degen är lätt att hantera och frallorna blir mjuka, saftiga och goda. Jag har tillsatt solroskärnor för att få en lite nötigare smak med mer tuggmotstånd i mina frallor men vill du ha klassiska vita och luftiga frallor så går det bra att utesluta.

Glutenfria frallor

Glutenfria frallor (10-12 st)
50 g jäst
450 g (4 1/2 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
50 g rumsvarmt smör
30 g (2 msk) strösocker
5 g (1 tsk) salt
17 g (1 dl) pofiber
70 g (2 dl) havregryn (ren havre)
50 g (1 dl) solroskärnor
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
Rapsolja eller smält smör till pensling

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med den.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
  5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i bitar och forma till runda frallor. Fukta händerna med vatten eller olja om degen är kladdig så fastnar den inte på händerna.
  7. Låt frallorna jäsa i ca 30 minuter under bakduk på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
  9. Pensla eventuellt frallorna med olja eller smält smör direkt när de tagits ut ur ugnen så får de en fin yta och blir saftigare.

Glutenfria frukostfrallor

Annons

Prova också mina recept på:
Glutenfria chiafrallor
Glutenfria fröfrallor
Glutenfria flätade frallor
Glutenfria havrefrallor


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar