Annons

Annons

Glutenfria gaffelkakor

Spröda och goda glutenfria gaffelkakor med en underbar smak av bittermandel. De här kakorna är som tagna direkt från ett klassiskt gammaldags kafferep.

Glutenfria gaffelkakor

Glutenfria gaffelkakor (ca 30 st)
125 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 ägg
2 droppar bittermandelolja (går att utesluta)
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
ca 4 1/2 dl (270 g) glutenfri mjölmix

  1. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt.
  2. Rör ner ägg och bittermandelolja.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
  4. Rulla kulor av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till dem med en gaffel.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 minuter.

Recept på andra glutenfria småkakor:
Glutenfria kokostoppar
Glutenfria hallongrottor
Glutenfria nutellarutor
Glutenfria chokladsnittar
Glutenfria drömmar

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar