Glutenfria geléhallonmuffins (ca 15 st)
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1/4 tsk salt
4 1/4 dl glutenfri mjölmix
1 1/2 dl mjölk
Geléhallon
Geléhallontopping:
1 dl (70 g) geléhallon
3 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
Ev. röd hushållsfärg
Geléhallon eller geléhjärtan till garnering
- Vispa smör och socker vitt och luftigt med elvisp.
- Vispa ner äggen, ett i taget.
- Blanda ihop de torra ingredienserna (ej geléhallonen) och vänd ner i smeten växelvis med mjölken.
- Fördela smeten i muffinsformar, fyll upp dem till ca två tredjedelar.
- Tryck ner ett geléhallon i varje muffins.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
- Lägg geléhallon och vispgrädde till toppingen i en kastrull och värm under omrörning tills geléhallonen har smält. OBS! Grädden får inte koka.
- Häll över blandningen i en skål och ställ kallt tills den tjocknat, det tar några timmar. Konsistensen ska vara ungefär som pannacotta.
- Vispa upp toppingen med elvisp tills den blir lite lösare i konsistensen och vispa ner florsockret. Tillsätt eventuellt lite röd hushållsfärg till önskad nyans på toppingen.
- Spritsa ut toppingen på muffinsarna och garnera med ett geléhallon eller geléhjärta på toppen.
Andra kärleksfulla glutenfria recept: hjärtbröd, kärleksmums, hjärtformade räkbakelser.