Annons

Annons

Glutenfria grova stekpannescones

Snabbt och gott grovt bröd som gräddas direkt i stekpannan. Det här brödet gör jag ofta när jag vill ha nybakat bröd men har ont om tid. Det är bara att röra ihop ingredienserna och grädda några minuter i stekpannan, enklare kan det knappast bli!

Glutenfria grova stekpannescones

Glutenfria grova stekpannescones
190 g (3 1/2 dl) glutenfri grov mix, tex Semper
1/2 dl solroskärnor
3/4 tsk bikarbonat
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
225 g (2 1/4 dl) filmjölk

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Tillsätt filmjölken och blanda ihop till en lös deg.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelvärme.
  4. Häll ut degen direkt i stekpannan och platta ut till en kaka, ett par centimeter tjock. Grädda i några minuter per sida tills brödet fått fin färg. Skär i bitar.

Brödet är godast nygräddat.

Annons

Grova glutenfria stekpannescones

Tips på andra glutenfria scones:
Naturligt glutenfria scones
Glutenfria morotsscones
Glutenfria äppelscones
Glutenfria scones


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar