Annons

Annons

Glutenfria jordgubbsscones

Scones med jordgubbar, kan det bli mer somrigt? Jordgubbsscones är den perfekta frukosten för alla oss som älskar jordgubbar och nybakat bröd. Extra goda blir de om du äter dem ute i solskenet!

Glutenfria jordgubbsscones

Glutenfria jordgubbsscones (6 bitar)
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
60 g smör
1 ägg (kan bytas ut mot 1/2 dl mjölk)
1 dl mjölk
120 g (ca 1 dl) jordgubbar

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Tillsätt ägg och mjölk och blanda snabbt ihop till en lös deg.
  4. Skär jordgubbarna i bitar och vänd ner i degen.
  5. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma till en rund kaka.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter.

Glutenfria scones med jordgubbar

Annons

Tips på andra sorters glutenfria scones:
Naturligt glutenfria scones
Glutenfria äppelscones
Glutenfria morotsscones
Glutenfria stekpannescones
Glutenfria nutellascones
Glutenfria scones


Kommentera

 


Annons


Annons

Laddar