Annons

Annons

Glutenfria jordnötscookies

Jag älskar amerikanska cookies och bakar ofta olika varianter av dessa godbitar. Här har jag haft jordnötssmör i degen och smaksatt med salta jordnötter och choklad, klassiskt och otroligt gott!

Glutenfria jordnötscookies

Glutenfria jordnötscookies (24 st)
115 g rumsvarmt smör
150 g (ca 1 1/2 dl) jordnötssmör
1 dl strösocker
3/4 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
120 g grovhackad choklad
2 dl salta jordnötter
Ca 75 g mörk choklad till garnering

  1. Vispa samman smör, jordnötssmör, strösocker, farinsocker och ägg med elvisp.
  2. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt gärna degen vila i kylskåpet en stund.
  3. Dela degen i 24 delar och rulla till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta till dem lite.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
  5. Smält chokladen och spritsa eller ringla den över kakorna.

Andra goda glutenfria recept med jordnötter:
Glutenfria jordnötsrutor
Glutenfri mjuk snickerskaka
Glutenfria jordnötssnittar
Glutenfria jordnötskakor
Glutenfritt bröd med jordnötssmör

Annons

Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar