Annons

Annons

Glutenfria kanelbullesemlor

Kanelbulle och semla i ett, kan det bli godare?! Klassiska kanelbullar får nytt liv genom att fyllas med mandelmassa och grädde och ätas som semlor. Med hemmagjord mandelmassa blir det extra gott!

Glutenfri kanelbullesemla

Glutenfria kanelbullesemlor (8 st)
8 st glutenfria kanelbullar

Mandelmassa:
175 g sötmandlar
135 g (2 1/4 dl) florsocker
1 äggvita

Fyllning:
Mandelmassa (ca 200 g om du använder färdigköpt)
ca 1/2 dl mjölk

Annons

Garnering:
4 dl vispgrädde
Florsocker att pudra över

  1. Skär ut lock ur kanelbullarna.
  2. Mixa mandlarna fint till mandelmassan. Tillsätt florsocker och äggvita och rör ihop till en massa.
  3. Rör ut mandelmassan med mjölk tills du får önskad konsistens. Klicka ner mandelmassa i bullarna. Gröp eventuellt ur dem mer om du behöver mer plats för mandelmassan.
  4. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på bullarna.
  5. Lägg på locken och pudra över florsocker.

Glutenfria kanelbullesemlor


Kommentera

 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar